Aicare


Over Aicare

Over Aicare


AiCare is een applicatie welke met behulp van intelligente-sensor/video techniek een flexibele oplossing kan bieden om de kwaliteit in de zorg te verhogen zonder extra kosten of FTE’s. Deze applicatie is er op gericht om het personeel binnen de zorg te ondersteunen en de veiligheid van de patient of client te waarborgen. Belangrijk hierbij zijn de onderstaande uitgangspunten:

Voor de Zorgverleners:
  • Meer tijd voor kwalitatieve zorg
  • Periodiek contact blijven houden met cliënten
  • Overzicht houden
Voor de Cliënten:
  • Betere nachtrust
  • Periodiek contact blijven houden met zorgverleners
  • Behoud van bewegingsvrijheid en privacy.

Door het toepassen van Aicare kunnen vele zaken door sensortechniek worden overgenomen. Een veelgehoorde uitspraak na implementatie van Aicare is “We hebben nu eindelijk tijd om met de zorg bezig te houden”

Aicare bewaakt namelijk de van te voren door u gedefinieerde processen. Met de Aicare sensor techniek is de patiënt/client in goede handen!!!

Analytics


Indien de slimme sensor(en) een vooraf gedefinieerde triggering zien, bijvoorbeeld “Client is onrustig in bed” dan kan dit als gebeurtenis (melding aan zorgpersoneel) of als alarm worden doorgegeven. De kracht van Aicare is dat alle gebeurtenissen en/of alarmen een connectie met elkaar hebben en dit in de relatie tot de tijd.

Bijvoorbeeld: “Persoon stapt uit bed persoon gaat naar badkamer/toilet indien persoon niet binnen x minuten uit de badkamer/toilet komt Alarm!”

De verschillende optische detectie methodes werken via Aicare samen om tot de gewenste resultaat te komen. Per kamer is de gewenste configuratie in te regelen. Het configureren van Aicare kan door middel van een vriendelijke gebruikersinterface door het zorgpersoneel zelf worden gedaan.

Triggers

Triggers


Met Aicare zijn onderstaande triggers te detecteren:

Algemeen

Zichtbaar beeld of maskeren
Rapportage's
In/uit audio
Schreeuw alarm

Bed

Onrust in bed
In/uit bed
Hartslag (contactloos)
Ademhaling (contactloos)
Langer dan X min uit bed

Kamer

Kamer verlaten/betreden
Rondlopen (in bepaalde bloktijden)
Inactiviteit
Vallen

Badkamer/toilet

In/uit badkamer/toilet
Te lang in deze ruimte

Bij alles geldt dat delen of het geheel van een videobeeld te maskeren zijn. Dit in verband met de privacy.

App

In de zorg worden steeds meer mobiele devices toegepast. Aicare heeft een eigen App waardoor het zorgpersoneel door middel van een push bericht geattendeerd wordt als er een melding plaatsvind. Ook is het mogelijk om via de App de ingeschakelde triggers te wijzigen.

smartphone
smartphone

Neem contact op.


Voor vragen en of advies neem contact met Aivex